Maximaliseer de isolatie van Sun Tanks met PIR-platen

Optimaliseer de isolatieprestaties van Sun Tanks

Maximaliseer de isolatie van Sun Tanks met PIR-platen

Sun Tanks kunnen optimaal geïsoleerd worden met bestaande PIR-platen. Door een isolatielaag van 10 cm PIR-plaat te gebruiken, bereikt u een Rd-waarde van ongeveer 5. Dit is aanzienlijk beter dan de isolatie die andere boilers/buffervaten bieden. Met een isolatielaag van 20 cm PIR-plaat kunt u het stilstandsverlies tot een verwaarloosbaar niveau reduceren. Hierdoor zijn Sun Tanks veel effectiever in het behouden van warmte.

Optimaal gebruik van PIR-platen

Door PIR-platen te gebruiken om Sun Tanks te isoleren, profiteert u van de uitstekende isolatie-eigenschappen van dit materiaal. PIR (Polyisocyanuraat) is een hoogwaardig isolatiemateriaal dat bekend staat om zijn hoge isolatiewaarde en lage warmtegeleidingsvermogen. Hierdoor zorgt het voor een efficiënte isolatie van Sun Tanks, waardoor warmteverlies tot een minimum beperkt wordt.

Rd-waarde van 10 cm PIR-plaat

Een isolatielaag van 10 cm PIR-plaat rondom Sun Tanks resulteert in een Rd-waarde van ongeveer 5. De Rd-waarde is een maatstaf voor de warmteweerstand van een materiaal. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie. Met een Rd-waarde van 5 biedt de isolatielaag van 10 cm PIR-plaat rondom Sun Tanks een aanzienlijk betere isolatie dan andere boilers/buffervaten op de markt.

Minimaliseer stilstandsverlies met 20 cm PIR-plaat

Als u het stilstandsverlies tot een verwaarloosbaar niveau wilt reduceren, kunt u kiezen voor een isolatielaag van 20 cm PIR-plaat rondom Sun Tanks. Deze extra dikke isolatielaag zorgt ervoor dat warmte minimaal verloren gaat, zelfs tijdens langere perioden van inactiviteit. Hierdoor blijft de opgeslagen warmte langer behouden en hoeft het systeem minder vaak opnieuw op te warmen, wat resulteert in energiebesparing.

Conclusie

Door Sun Tanks te isoleren met PIR-platen kunt u de isolatieprestaties maximaliseren en warmteverlies tot een minimum beperken. Met een isolatielaag van 10 cm PIR-plaat bereikt u al een aanzienlijk betere isolatie dan bij andere boilers/buffervaten. Als u het stilstandsverlies tot een verwaarloosbaar niveau wilt reduceren, kunt u kiezen voor een isolatielaag van 20 cm PIR-plaat. Investeer in de isolatie van uw Sun Tanks en profiteer van een efficiënter gebruik van warmte.

De ideale opslagoplossing voor diverse warmtebronnen