Preorder nu


Sun Tanks hebben een kleine ecologische voetafdruk !

 

Sun Tanks zijn super duurzaam  

Door gebruik te maken van Sun Tanks betekent dat het bouwen lichter, sneller, goedkoper en duurzamer kan. 

Het glasvezelversterkte materiaal is relatief milieuvriendelijk, wat een positieve impact heeft op alle stappen van de productieketen: van het verkrijgen van grondstoffen, transport, lokale productie, tot aan het vervoer en montage van het uiteindelijke product. 

 

Sun Tank product website

Sun Tanks en Iso Tanks zijn de bouwmaterialen van de toekomst

100% Recyclebaar

Sun Tanks zijn op veel manieren te hergebruiken.

Sterker en lichter dan staal


Transport en assemblage hebben hierdoor ook 50% minder energie nodig.

Levensduur van 100+ jaar

Sun Tank en Iso Tank zijn bijzonder robuust, met een hele lange levensduur.

75% minder energie  bij productie

Sun Tank gebruikt tot 75% minder energie bij de productie dan staal of beton.

De wereld verbeteren is mogelijk!

Sun Tanks kunnen hernieuwbare energie in uw woning/gebouw opslaan, bovendien hebben ze een kleine ecologische voetafdruk in vergelijking met andere bouwmaterialen.

Sun Tanks hebben een lagere CO2 voetafdruk dan andere bouwmaterialen


 • Glasvezel verbruikt 75% minder energie bij productie dan staal. Het proces van verharden is exothermisch (ontwikkelt warmte) waardoor het energieverbruik per geproduceerde eenheid gering is.
   

 • Glasvezelconstructies zijn 75% lichter dan staal. Transport en assemblage hebben daardoor ook 50% minder energie nodig.
   

 • De C02-uitstoot van Sun Tanks (GVK) is meer dan 50% lager dan die van beton en ongeveer een derde (33%) lager van een stalen constructie, daarom is het Carbon Footprint van GVK materiaal veel lager en beter voor het milieu.
   

 • Er worden bijna geen nadelige neveneffecten geproduceerd tijdens de fabricage van Sun Tanks. Pultrusie en spuitgieten vinden plaats in een afgesloten matrijzen plaats die de uitstoot van vluchtige stoffen sterk beperken.
   

 • De productie van harsen, glasvezelrovings en matten hebben geen negatieve invloed op het milieu, zoals metalen als staal of aluminium. De harsen die worden gebruikt om Sun Tanks (GVK) te maken zijn afkomstig uit een afvalproduct van aardolie.
   
 • Producten van GVK, zoals de Sun Tank en Iso Tank, zijn bijzonder robuust met een levensduur van meer dan de economische levensduur van een gebouw en sommige zelfs meer dan 100+ jaar, mede dankzij de topkwaliteit harsen die erin verwerkt zijn.

 • Er zijn geen milieuonvriendelijke behandelingen, zoals thermisch verzinken of verven van staal of andere conserveringstechnieken (zoals die bij hout nodig zijn) om de levensduur van Sun Tanks en Iso Tanks (GVK) te waarborgen.

 • Bij houtskeletbouw (HSB) gaat het weliswaar over materialen met een lagere CO2 voetafruk, echter om eenzelfde stijfheid te kunnen krijgen als bij (GVK) is een veelvoud van houten materialen nodig. Hierdoor is een combinatie van Sun Tanks / Iso Tanks en HSB een logische keuze, waarbij de beste eigenschappen van beide materialen tot betere woningen en gebouwen leiden.


100% Recyclebaar   

Sun Tanks en Iso Tanks (GVK) zijn 100% recyclebaar en herbruikbaar in vele verschillende toepassingen .

Sun Tanks zijn het bouwmateriaal
van de toekomst.

Sun Tanks zijn zeer duurzaam en hebben  een uitstekende levenscyclus.

 • V erschillende GVK producten kunnen op een professionele manier worden verwerkt tot uitstekende alternatieve brandstoffen (EBS) en hergebruikt worden als vezels of als vulstoffen van nieuwe GVK producten.

 • Het GVK-afval dat wordt verwerkt in fabrieken is een waardevolle vervanging voor cementindustrie, omdat het gebruikt kan worden als brandstof en mineralen (SiO2) die nodig zijn voor de productie van cement. 

 • Sun Tank® heeft als doel om het cradle to cradle concept te bevorderen en gebruikt hierom nu al gerycelde rotorbladen van windturbines als vulstof voor de afdichtingen.
100 %
Sun Tank is volledig recyclebaar.
3960 gram
Gerecyclede vulstof per Sun Tank
100+ jaar
Levensduur Sun Tank Abonneren op de nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!


Deel ons verhaal en onze visie met je collega's en vrienden: