Sun Tank failliet

Sun Tank B.V. is failliet. We zullen er geen doekjes omheen winden, dit is de keiharde trieste waarheid. Overigens geldt dit ook voor E-Wizz BV.

E-Wizz B.V.  - Centraal Insolventieregister    
Sun Tank B.V. - Centraal Insolventieregister

Uiteraard zijn we trots op de inspanning en toewijding van ons team dat de afgelopen 5 jaar zóveel expertise en uren in dit avontuur hebben gestoken. We zouden het zo weer doen, maar dan wel net iets anders…

Vooral trots, omdat we in ieder geval alle technische mijlpalen van een vierkante platte tank, die meer dan 90°C en 3 bar werkdruk (10 bar volgens de gasketelwet) aankan, hebben gehaald.

De Sun Tank had natuurlijk het meest geweldige product moeten worden waarmee zeer eenvoudig een grootschalige opslag voor hernieuwbare energie in je woning of gebouw gemaakt zou kunnen worden…

En ja, natuurlijk doet dit ook heel erg pijn. Onze droom is in duigen en het aanvragen van faillissement is een pijnlijke en moeilijke beslissing, die we niet lichtvaardig hebben genomen.

We begrijpen dat dit voor onze medewerkers, klanten, leveranciers, aandeelhouders en andere belanghebbenden grote gevolgen heeft en we betreuren de impact die dit zal hebben.

Wij hebben er in ieder geval alles aan gedaan. Een aantal keren dit jaar leek alles nog anders, nadat we van investeerders toezeggingen hadden gekregen. Alleen nog even tekenen dachten we...

Maar deze krabbelden nog op het laatst terug, omdat ze hun portefeuille aan opdrachten in de bouw zagen teruglopen.

Ondanks het behalen van technische mijlpalen, het winnen van innovatieprijzen, het laten zien van demo’s, prototypen testen en het aantonen van voldoende afzet, etc, etc… zijn we dus niet in staat gebleken om de juiste investeerder op tijd te vinden.

Dit is natuurlijk extra raar omdat er veel vraag naar het product is, zo hebben we voor 250k aan pre-orders liggen en natuurlijk ook de nodige belangstelling van architecten, aannemers, netbeheerders en defensie.

Afwikkeling faillissement: 
Voorstellen voor overname of een eventuele doorstart kunnen zich richten tot:

JPR Advocaten
Tian Herstel, Curator & Advocaat
herstel@jpr.nl

Schuldeisers van E-Wizz BV en Sun Tank BV kunnen hun vordering kenbaar maken bij de faillissementsmedewerker van de curator:

Vera Rhebergen
rhebergen@jpr.nl
088 - 616 00 20

Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan iedereen die ons in het verleden heeft gesteund of met ons ons heeft samengewerkt.

Wij benadrukken dat op dit moment niet veel meer informatie te geven is. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we dit via deze website kenbaar maken.Roland Kreugel, ex-CEO van Sun Tank Deel ons verhaal met je collega's en vrienden: